DSC_0487_web.jpg
Danmarks dybe dale

En 3-dages rundtur i eventyrlige Vejle Ådal og Grejsdalen  

3 dage

2 overnatninger

19 - 24 km. pr. dag

4. mar - 31. dec

1.995 kr. pr. person

Denne mini-vandreferie, med imponerende natur- og kulturoplevelser, passer perfekt til en weekend. Du vil komme til at vandre i de høje skovbeklædte bakker og de dybe dale som kendetegner naturen nær Vejle. Vandringen foregår ad Kyst til Kyst stien i Vejle Ådal, langs Hærvejen samt den imponerende Grejsdalstien, der snor sig igennem Danmarks dybeste dal. Naturen er i højsædet, men der er samtidig mulighed for at opleve Vejles moderne arkitektur, samt Kongebyen Jelling med Jellingstenene og de berømte gravhøje. Vi har arrangeret det hele for dig og transporterer din bagage mens du vandrer, så du kan få en afslappende vandreferie.

Læs hvad turen byder på

Dag 1. Ankomst i Vejle


Du ankommer til Vejle og kan fra kl. 15 checke ind på det moderne hotel, som ligger centralt og hyggeligt placeret midt i byen. Hvis du har muligheden for det, så er det oplagt at ankomme i god tid og udforske Vejles seværdigheder - heriblandt den imponerende arkitektur ved havnefronten og byens flotte udsigtspunkter. Vi sender dig forslag til vandreruter på forskellige længder. Du kan naturligvis også ankomme senere på dagen og udforske den spændende by efter aftensmaden, som spises på en af byens gode restauranter.
Dag 2. Vejle Ådal (Vejle - Jelling, 19/24 km)


Efter du i ro og mag har nydt morgenmadsbuffeten og fået udleveret dagens frokostpakke, er du klar til at tage dagstursrygsækken på ryggen, snøre skoene og komme ud i naturen. Vi transporterer din bagage for dig, du skal blot aflevere den i receptionen inden du går. I dag vandrer du i Vejle Ådal langs strækninger af Kyst til Kyst stien og Hærvejen. Ruten er mellem 19 og 24 km alt efter hvor langt du ønsker at gå. Sidst på eftermiddagen ankommer du til turens andet overnatningssted. Du bliver indlogeret på en charmerende kro, hvorfra man i restauranten har en fantastisk udsigt over Fårup Sø. Har du ikke fået stillet dagens vandrelyst, byder omgivelserne på naturskønne rundture. Du har fortjent et solidt aftensmåltid efter dagens tur og det får du - vi har nemlig bestilt en tre-retters menu, der nok skal tilfredsstille en sulten vandrer.
Dag 3. Grejsdalen (Jelling - Vejle, 19 km)


Dagen starter med en god morgenmadsbuffet i de smukke naturomgivelser på kroen. Herefter vandrer du det korte stykke til Jellingmonumenterne, hvor det er oplagt at medregne lidt tid til at udforske den spændende historie - og måske endda tage en tur på museet Kongernes Jelling, hvor der er gratis adgang. Herefter vandres der i det smukke landskab gennem Grejsdalen via Grejsdalsstien retur til Vejle. Her afhentes bagagen på det samme hotel som man overnattede første nat og der sættes punktum for en oplevelsesrig vandreferie. Man er typisk retur i Vejle ved 17-18 tiden, afhængig af hvor lang tid man bruger i Jelling.

Alt dette får du med i pakken

 • 2 overnatninger i dobbeltværelser (enkeltværelse kan tilkøbes)

 • Sengelinned/håndklæde 

 • 2 x morgenbuffet

 • 2 x frokostpakke 

 • 1 x tre-retters aftensmenu 

 • Bagagetransport (1 stk. pr. person) 

 • Rutekort (sendt som PDF-fil) 

 • Digitalt kort til smartphone (GPX-fil)

 • Grundige informationer om turen

 • Donation til Den Danske Naturfond

 • Gebyr til Rejsegarantifonden

    Ikke inkluderet

 • Drikkevarer 

 • Aftensmad i Vejle - det er sjovere at du vælger stedet selv. 

Ruten

Vejle_map_final.png

Værd at vide

Indlogering


Turen starter med en overnatning på et moderne 3-stjernet hotel i Vejle. På turens anden dag overnatter du på en charmerende kro lidt uden for Jelling. Begge overnatninger har privat bad/toilet. Ønskes der en ekstra opredning i et dobbeltværelse, kan dette arrangeres til en fordelagtig pris - kontakt os.
Bagagetransport


Turen inkluderer transport af din bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så du kun behøver at gå med en lille dagsrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Der kan transporteres 1 stk. bagage af maks 15 kg per person.
Start og slut


Turen er en rundtur der starter og slutter i Vejle. Hotellet i Vejle ligger tæt på stationen og det er oplagt at ankomme med tog. Der er ca. 600 meters gang fra stationen til hotellet, men også mulighed for bus hvis du vil undgå at bære din bagage dette stykke. Ankommer du i bil er der forskellige muligheder for parkering i byen (både betalt og gratis) - vi sender dig de nødvendige informationer. Når vandreturen er slut og du kommer tilbage til Vejle, har vi sørget for at transportere din bagage tilbage til hotellet hvor du startede. Transport til og fra turens udgangspunkt er ikke inkluderet i prisen.
Pris


Turens pris er 1.995 kr. pr. person for overnatning i dobbeltværelse. Prisen for en person i enkeltværelse er 2.695 kr. For yderligere priser, bl.a. ekstra opredning i dobbeltværelse, bedes du venligst kontakte os.
Forplejning


Alle måltider er inkluderet, bortset fra middagen på ankomstdagen. Der findes mange gode spisesteder i Vejle og du kan derfor selv vælge hvor du ønsker at spise. På turens 2. dag får du morgenbuffet, frokostpakke og 3 retters aftensmenu. På turens 3 og sidste dag får du morgenbuffet og frokostpakke. Du kommer tilbage til Vejle sidst på eftermiddagen, hvor vandreferiem slutter. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.
Ruten og sværhedsgrad


Vandringen foregår på 1. dag i Vejle by, 2. dag i Vejle Ådal og 3. dag på Grejsdalsstien. Det er naturskønne områder med en blanding af skov og åbent landskab med enge og overdrev. Store dele af ruten vandres der langs åer og søer med et fascinerende fugleliv. Vandringen foregår på varieret underlag; både ad grusveje, trampestier men også længere strækninger af stisystemer og langs landeveje. I meget våde perioder kan der være sporadisk vådt på nogle strækninger. Landskabet er kuperet, men stigningerne er typisk mindre stejle. Distancen er på minimum 19 km. pr. dag og derfor anbefales det at have en rimelig fysisk form.

 

Bestil vandreferie i Vejle Ådal og Grejsdalen

Opdatering, juni 2021: Vi har desværre lukket for bookinger på ubestemt tid.