Solnedgang klitter.jpg
Det vilde vest

Vandreferie gennem fortryllende Nationalpark Thy med høj komfort undervejs

4 dage (2 vandredage)

3 overnatninger

Maks 24 km. pr. dag

4. mar - 30. nov

2.495 kr. pr. person

Du har Vesterhavet på den ene side og de kilometerlange klitheder og klitplantager på den anden. Sådan kendetegnes det storslåede naturområde langs Thys Vesterhavskyst der blev oprettet som Danmarks første nationalpark i 2007. På denne 4 dages vandreferie går du fra det gamle hyggelige fiskerleje Stenbjerg til den moderne fiskeriby Hanstholm, hvor en spændende historie og imponerende udsigter venter. Oplev surfermiljøet i Klitmøller og gå i 1. række til Hanstholm Vildtreservat med mulighed for at se krondyr og traner. Turen passer perfekt til en forlænget weekend med store danske naturoplevelser. 

Læs hvad turen byder på

Dag 1. Ankomst i Stenbjerg


Du ankommer til Stenbjerg Kro, hvor en 2 retters menu af Thys bedste råvarer venter på dig. Kom i god tid og gå en eftermiddagstur i de fantastiske naturomgivelser der omgiver byen - eller nyd en kold øl eller et glas vin på kroen før middagen.
Dag 2. Stenbjerg til Klitmøller - 24 km


Efter at have nydt morgenmaden og puttet frokostpakken i tasken indstilles kursen mod hippe Klitmøller. Du kommer til at vandre langs med vandet til fiskerbyen Nr. Vorupør, hvor der vil være mulighed for at få en kop kaffe, en is eller noget helt tredje. Så er du klar til at vandre gennem de unikke vidder i klitheden og gennem klitplantagerne. Når du kommer frem til Klitmøller står der et skønt værelse klar på et af byens bedste overnatningssteder, hvor din bagage står klar til dig. Fra stedets terrasse kan du høre Vesterhavets susen. Om aftenen vælger du selv hvor du vil indtage aftensmaden - Klitmøller har noget for enhver smag.
Dag 3. Klitmøller til Hanstholm - 14 km


Du kan vælge at gå den kortere rute langs med vandet og kystvejen som vil lede dig til Hanstholm på et par timer. Så vil der være god tid til at gå på opdagelse i den spændende fiskeriby - hvad med et besøg i Hanstholm fyrtårn med det tilhørende historiske museum eller måske tage en tur på det populære bunkermuseum med udstillinger om Thy under besættelsen. Om aftenen skal middagen indtages på Hanstholm Madbar med en af de bedste udsigter i landet, inden du kryber til køjs i en komfortabel seng og får en velfortjent nats søvn.
Dag 4. Hjemrejse


Efter en dejlig nattesøvn og god morgenmad, er der ikke mere på programmet i denne omgang. Blev det ikke til en tur på et af Hanstholms museer i går, kan du tage en tur derhen i dag. Ankom du med bil til Stenbjerg, har vi gjort det nemt for dig at komme retur og hente bilen. Ellers kører bussen jævnligt til Thys hovedstad Thisted, hvor der er togforbindelse til resten af landet.

Alt dette får du med i pakken

 • 3 overnatninger i hhv. bungalow og gode dobbeltværelser (enkeltværelse kan tilkøbes)

 • Sengelinned/håndklæde 

 • 3 x morgenmad

 • 2 x frokostpakke 

 • 1 x 2-retters aftensmenu 

 • Bagagetransport (1 stk. pr. person) 

 • Rutekort (sendt som PDF-fil) 

 • Digitalt kort til smartphone (GPX-fil)

 • Grundige informationer om turen

 • Donation til Den Danske Naturfond

 • Gebyr til Rejsegarantifonden

    Ikke inkluderet

 • Drikkevarer 

 • Aftensmad i Klitmøller - det er sjovere at du vælger stedet selv. 

 • Aftensmad i Hanstholm - men vi har en anbefaling til en fantastisk restaurant med Danmarks bedste udsigt.

 • Hvis du er ankommet i egen bil, så transport retur til denne i Stenbjerg. Vi giver dig de nødvendige informationer, så du let kommer retur.

Ruten

Thy oversigtskort_final copy.png

Værd at vide

Indlogering


Du kommer til at vandre til et nyt overnatningsted hver dag. I Stenbjerg indlogeres du i en rummelig bungalow (med privat toilet/bad), mens du på de to andre indlogeringer sover på dobbeltværelse. Det ene sted er med toilet/bad på gangen, mens der sidste nat er privat toilet/bad. Ønskes der overnatning på enkeltværelser kan dette bestilles mod et tillæg (se priser herunder). Ønskes der en ekstra opredning i et dobbeltværelse, kan dette som regel arrangeres til en fordelagtig pris - kontakt os. Sengelinned/håndklæde er inkl. i prisen.
Bagagetransport


Turen inkluderer transport af din bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så du kun behøver at gå med en lille dagsrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Der kan transporteres 1 stk. bagage af maks 15 kg per person.
Start og slut


Turen starter i Stenbjerg. Ankommer du i egen bil, er der mulighed for at parkere og lade bilen stå gratis tæt ved det første overnatningssted. Det er også muligt at ankomme med offentlig transport - du tager toget til Snedsted station, hvorfra der let kan arrangeres transport de sidste kilometer til Stenbjerg. Vi sender dig de nødvendige informationer.
Turen slutter i Hanstholm, hvorfra der går bus til Thisted ca. en gang i timen - herfra kører toget til hele landet. Skal du retur til Stenbjerg og hente din bilen, giver vi dig de nødvendige informationer så du let kan arrangere denne transport. Transport til og fra turens udgangspunkter er ikke inkluderet i prisen.
Pris


Turens pris på 2.495 kr. pr. person er for overnatning i dobbeltværelse. Prisen for en person i enkeltværelse er 3.395 kr.
Forplejning


Morgenmad er inkluderet alle dage (ikke ankomstdagen). Frokostpakken er inkluderet på 2. dag (smør-selv-frokostpakke) og 3. dag (færdiglavet). Aftensmad er inkluderet 1. aften i Stenbjerg, hvor du kan se frem til en 2 retters menu. De resterende aftener er aftensmaden for egen regning, men der findes muligheder for enhver smag i både Klitmøller og Hanstholm. Vi kan på det varmeste anbefale at booke bord på Hanstholm Madbar. Her kan du se frem til lækker mad som du kan nyde i en hyggelig atmosfære med en af landets bedste udsigter!
Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.
Ruten og sværhedsgrad


Vandringen foregår overvejende på den gamle Redningsvej ad stier gennem klithederne/klitplantagerne samt langs Vesterhavet (vandres der tættest på vandkanten, er sandet hårdt som på en sti). Stierne kan i regnfulde perioder være sumpede og sporadisk oversvømmet.
Det er nødvendigt at være i fin fysisk form, da der skal vandres en længere distance på 24 km på en dag. Desuden kan der være kortvarrige passager med kuperet vandring i løs sand, hvilket kan være krævende.

Hvornår kan du komme afsted? 

På datoerne herunder har vi lagt billet ind hos vores samarbejdspartnere, så du er garanteret at kunne komme afsted. Røde datoer er udsolgt.

Du er kan også lave en bookingforespørgsel på en valgfri eller udsolgt dato, men vær opmærksom på, at de hyggelige indkvarteringer i Thy har begrænset kapacitet, og at de som regel bliver fyldt op i højsæsonen. Derfor er det en god idé at booke i god tid. 

Forår 2021

 

 

 

 

 

 

 

Efterår 2021

Ankomst

Torsdag d. 22. apr 

Torsdag d. 29. apr 

Torsdag d. 6. maj

Torsdag d. 20. maj

Torsdag d. 27. maj

Torsdag d. 10. jun

Torsdag d. 17. jun

 


 

 

Ankomst

Torsdag d. 19. aug

Torsdag d. 26. aug

Torsdag d. 2. sep

Torsdag d. 9. sep

Torsdag d. 16. sep

Torsdag d. 23. sep

Hjemrejse

Søndag d. 25. apr 

Søndag d. 2. maj

Søndag d. 9. maj

Søndag d. 23. maj

Søndag d. 30. maj

Søndag d. 13. jun

Søndag d. 20. jun

 

 


 

 

Hjemrejse

Søndag d. 22. aug

Søndag d. 29. aug

Søndag d. 5. sep

Søndag d. 12. sep

Søndag d. 19. sep

Søndag d. 26. sep

 
 

Bestil vandreferie i Thy

Opdatering, juni 2021: Vi har desværre lukket for flere bookinger i 2021.