Tondermarsken_cover2.jpg
Himmel, marsk og sønderjysk charme

Et unikt landskab med et enestående fugleliv - Tøndermarsken skal opleves!

Foto: Ulrik Pedersen

4 dage (3 vandredage)

3 overnatninger

15-23 km pr. dag

1. apr - 30. sep

3.595 kr. pr. person

På denne tur kommer du til at opleve Danmarks største marskområde. Takket være den nyanlagte Marsksti, kan du komme tørskoet på en 54 kilometers rundtur i Tøndermarsken - et helt særligt landskab, formet af menneskers liv med og mod vandet. Dette levende kulturlandskab rummer et enestående fugleliv og dele af området er udnævnt til Nationalpark og UNESCO Verdensarv. På din vej vil du opleve den helt særlige marsk - en lavtliggende jord, der beskyttes mod oversvømmelse af diger. På kanten af marsken går du gennem en række særegne byer og kommer til at overnatte på charmerende indkvarteringer i Højer, Rudbøl og Tønder. Her kan du udover en god nats søvn se frem til gode måltider og frokostpakker, som er inkluderet i turens pris. Turen inkluderer tilmed bagagetransport. Det er muligt at tage en hund med på turen - læs mere her. 

Læs hvad turen byder på

Dag 1. Ankomst Marskhotellet i Højer


Der er ingen vandring på første dag, så derfor har I god tid til at opleve Højer. Check in på hotellet er muligt fra kl. 14.00. I får serveret en lækker tapas-anretning, et såkaldt "Marskbræt" fra Fruens Vilje der er en dejlig café, som er nabo til Marskhotellet. Hvis I kommer i bil, kan I parkere bilen gratis ved hotellet mens I er på vandretur.
Dag 2. Højer - Rudbøl (23 km)


Efter morgenmaden får I udleveret en god frokostpakke til dagens etape. Den første del af turen går fra Højer til Emmerlev og derfra videre til Rudbøl. I Rudbøl indlogeres I på Rudbøl Grænsekro som ligger lige ved Rudbøl sø i et naturskønt område, blot hundrede meter fra den dansk/tyske grænse. Kroens historie går tilbage fra før 1711 med marskens natur lige ud for døren. Den lange historie er der stadig. Når man træder ind på kroen, har den i den grad bevaret sin hyggelige atmosfære. Aftensmaden nydes på kroen.
Dag 3. Rudbøl - Tønder (16 km)


På Rudbøl Grænsekro får I serveret en morgenbuffet og udleveret en frokostpakke til dagens tur. I dag går ruten fra Rudbøl langs Vidåen, der på visse strækninger udgør den dansk-tyske grænse. Stien fører jer ind til Tønder, hvor I overnatter på Hostrups Hotel. Aftensmaden er ikke inkluderet denne aften, da der er mange gode og spændende muligheder i Tønder.
Dag 4. Tønder - Højer (15 km)


I starter dagen med at spise morgemad og få udleveret en frokostpakke til turens sidste etape. Dagens rute går igennem den smukke landsby Møgeltønder og tilbage til Marskhotellet i Højer, hvor turen slutter og I kører hjem. Det er muligt at tilkøbe en ekstra overnatning med mad på Marskhotellet, hvis I har brug for at hvile jer inden turen går hjem. Ønsker I at forlænge turen, skal I selv arrangere dette med Marskhotellet.

Alt dette får du med i pakken

 • 3 overnatninger i dobbeltværelser med eget bad/toilet (enkeltværelse kan tilkøbes)

 • Sengelinned/håndklæde 

 • 3 x morgenmad

 • 3 x frokostpakke 

 • 2 x middag

 • Bagagetransport

 • Velkomstpakke med kort og materiale om turen  

 • Donation til Den Danske Naturfond

 • Gebyr til Rejsegarantifonden

 • Rabatkode til Friluftsland (10 %)

    Ikke inkluderet

 • Drikkevarer 

 • Middag i Tønder på 3. aften

Ruten

Rundt kort.png

Værd at vide

Indlogering


I indlogeres i hyggelige omgivelser på Marskhotellet i Højer første nat, på Rudbøl Grænsekro anden nat og på Hostrups Hotel i Tønder den sidste nat.
Bagagetransport


Turen inkluderer transport af din bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så du kun behøver at gå med en lille dagsrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Der kan transporteres 1 stk. bagage af maks 15 kg per person. Overnatningsstederne fortæller dig hvor du skal stille din bagage.
Start og slut


Turen er en rundtur der starter og slutter i Højer. I kan parkere ved hotellet hvis I kommer i egen bil. Det kan også lade sig gøre at ankomme med offentlig transprot da hotellet ligger i gåafstand fra busstationen i Højer. Transport til og fra turens udgangspunkt er ikke inkluderet i prisen.
Pris


Turens pris er 3.595 kr. pr. person for overnatning i dobbeltværelse. Prisen pr. person i enkeltværelse er 4.795 kr. For yderligere priser, f.eks. på en ekstra opredning i dobbeltværelse, bedes du venligst kontakte os.
Forplejning


Du får serveret en lækker tapasanretning på ankomstdagen. På alle vandredagene er der fuld forplejning med både morgen, frokostpakker og aftensmad - dog ikke på turens 3. dag, hvor middagen i Tønder er for egen regning. Turens sidste dag inkluderer morgenmad og frokostpakke men ikke middag, da du kommer tilbage til Højer om eftermiddagen. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.
Hvornår kan du komme afsted?


Turen kan i 2021 bookes fra d. 1. april – 30. september, begge dage inklusive.
Hund med på tur?


Det er muligt at tage en hund med på turen. Dog vil I så overnatte på Motel Apartments i Tønder i stedet for på Hostrups Hotel. Det koster i alt 299,- udover normalprisen at få en hund med på turen. Hunden må ikke være larmende eller efterlades alene på værelset på hotellerne. Angiv det i kommentaren til din bookingforespørgsel, hvis du vil have en hund med på turen.

 
 

Bestil vandreferie i Tøndermarsken

Opdatering, juni 2021: Vi har desværre lukket for flere bookinger i 2021.