Måske din næste naturoplevelse er en vandreferie i Danmark?

Flere og flere danskere har i de seneste år fået øjnene op for de naturoplevelser der gemmer sig i Danmark, hvilket er blevet yderligere forstærket under Coronapandemien. De fleste lejer et sommerhus eller bestiller et ophold på et Bed and Breakfast eller en Kro. Her bor man tæt på nogle af de danske naturperler, som opleves på dagsudflugter. Men hvorfor ikke prøve at erstatte denne traditionelle ferieform med en vandreferie hvor der vandres fra overnatningsted til overnatningsted i de danske naturområder? Jeg kommer her med mine 5 bud på de bedste grunde til at tage på en vandreferie i Danmark.
1. Vær i ét med naturen


Når man bevæger sig i naturen på f.eks. en vandreferie, er man mere sanseligt tilstede end når man opholder sig indenfor. Den pludselige forundring over en duft, en smuk udsigt eller et flot træ er med til at give os følelsen af at være en del af noget større.2. Slow travel


Ferier og rejser med et mere roligt tempo er i de senere år blevet meget mere populære - og det er af god grund. Når hverdagen bliver mere og mere hektisk, vil vi gerne have den modsatte oplevelse når vi er på ferie. Der skal altså skrues ned for tempoet og måske vil vi endda gerne have en digital detox. Det giver os ro i sindet og tid og plads til at være nærværende overfor dem vi er på ferie med. At bevæge sig til fods på en vandreferie er en naturlig måde at få kroppen i balance og komme helt ned i gear.


Møns Klint i sigte!

3. Aktiv ferie i grønne omgivelser


En vandreferie er naturligvis lig med masser af motion. Det er sundt for krop og sjæl og påvirker vores humør positivt under og efter vores ferie. Og så foregår det tilmed i grønne omgivelser, hvilket yderligere påvirker vores sindstilstand positivt.


4. (Gen)opdag dit hjemland


Danmark gemmer på mange naturperler, som absolut er værd at tage på opdagelse i. Godt nok har vi ikke de højeste bjerge, de største søer eller det mest azurblå hav, men alligevel kan Danmarks naturområder godt imponere os. Tænk f.eks. bare på Rubjerg Knude, Hammerknuden på Bornholm, Vestkystens vidder i klithederne, Møns Klint, Lille Vildmose, Mols Bjerge osv. Hvis du altså har oplevet disse steder? Ellers er det bare med at komme afsted!

Rubjerg Knude kan tage pusten fra de fleste

5. Vær klimabevidst under din ferie


At tage på ferie lokalt er en simpel løsning på at reducere sit CO2 udslip og man begrænser tilmed sin rejsetid - ren win-win. Derudover er vandring en aktivitet med lav en klimabelastning. Derfor sig vi: Drop flyrejsen og tag vandrestøvlerne på i Danmark.


Ønsker du at vandre i Danmark med høj komfort, så tilbyder GrønFerie vandreferier til flere af Danmarks mest populære naturområder. Alle vandreferier er individuelle ture, hvor overnatning, de fleste måltider og bagagetransport er inkluderet. Derudover får du vejledning og kortmateriale, så du får en god og behagelig ferie. Læs meget mere på grønferie.dk


Alle vores ferier byder på afslappende indkvarteringer.