GodtAtVide_Cover_resize.jpg

Pakkeliste til vandreferien

Godt at vide inden du skal på GrønFerie

Find inspiration til hvad du skal pakke. Listen dækker nogle af de overordnede ting, der er gode at have med på vandretur, men er selvfølgelig kun vejledende. Hvad du ellers har brug for at tage med, er op til dig. 

PÅ KROPPEN

Godt fodtøj

Det rigtige fodtøj er vigtigt når du skal ud og gå flere dage i træk. Vandrestøvler, vandresko, vandresandaler - der er mange muligheder og det er forskelligt hvad der fungerer bedst for forskellige personer. Generelt er det vigtigste, at du går i noget solidt fodtøj, som du har gået til på forhånd. I det danske terræn vil en vandresko ofte være et godt valg, når du blot bærer på en let taske. Vandtætte vandrestøvler kan dog være at foretrække hvis du går i vådt terræn.  

Vandresokker

Mens dit fodtøj sørger for den rette støtte, aflastning og stabilitet, sørger sokkerne for komforten omkring foden. Det vigtigt med et par sokker der kan regulere varme, håndtere fugt, og sikre at foden sidder godt i fodtøjet. Det er hurtigt alle pengene værd at investere i et par gode vandresokker.

Behageligt tøj

For at hjælpe kroppen til at holde den rette temperatur, kan det anbefales at klæde sig på efter ”trelagsprincippet”. Med flere lag er det let at tage tøj af og på for at regulere temperaturen. 

InderlagTættest mod kroppen bør du have et lag, som ånder godt, så sveden kan ledes væk fra huden. Gerne et lag af uld eller kunstfiber. Bomuld bør du undgå at have på som inderlag, da det holder på fugten, så du bliver kold, når du holder pause. 

MellemlagMellemlaget skal være varmt, let og åndbart. Dette lag bruges næsten ikke, når du bevæger dig, men tages på, når du holder pause. Her er en god uldtrøje, eller en fleece- eller microfiberjakke helt i top.

 

Yderlag. Yderlaget holder dig tør og beskytter mod vinden. Vind- og vandtætte skaljakker er helt ideelle som yderlag, da de kan ånde. En almindelig regnjakke kan dog også gøre det. Medbring også altid regnbukser, så du er forberedt på det lunefulde danske vejr. 

Vandresko.jpg
pakkeliste_toej.jpg

Øvrig beklædning

Hat, hue eller kasket - en fornuftig hovedbeklædning kan både beskytte dig mod solen og hjælpe dig med at holde varmen. En halsedisse er også god at medbringe. Den fylder intet men kan være god til at give varmen. 

I RYGSÆKKEN

GrønFerie transporterer din bagage. Derfor kan du sagtens klare dig med en dagstursrygsæk, når du vandrer. Den del af din bagage, du ikke skal bruge når du vandrer, kan du tage med i en kuffert eller en rejsetaske, som GrønFerie sørger for bliver transporteret mellem overnatnings-stederne, så det står klar når du ankommer. 

Drikkeflaske

Vi anbefaler en flaske på minimum 1 liter. På vores længere ture vil du som regel kunne fylde din flaske på ruten. Hvis der ikke kan påfyldes vand undervejs, vil rutevejledningen specificere, at du bør medbringe en ekstra flaske fra dit B&B fra morgenstunden. 

Solcreme, solbriller

Det er vigtigt at beskytte sig mod solen når man færdes ude i mange timer. Selv i foråret og efteråret er dette en god idé at medbringe. Solbriller er også rigtig god beskyttelse til øjnene, hvis det blæser meget.

Powerbank

Hvis du bruger din smartphone til at orientere dig på turen, skal du være opmærksom på, at det bruger en del strøm. En mindre powerbank kan derfor være god at medbringe. Du kan selvfølgelig oplade både smartphone og eventuel powerbank hver dag, når du kommer frem.

Madpakke

Hvis du bruger din smartphone til at orientere dig på turen, skal du være opmærksom på, at det bruger en del strøm. En mindre powerbank kan derfor være god at medbringe. Du kan selvfølgelig oplade både smartphone og eventuel powerbank hver dag, når du kommer frem.

I BAGAGEN

Skiftetøj

Når du har været ude og gå en hel dag, er det en stor fornøjelse at trække i et frisk sæt tøj, når du har fået et bad. Tag noget komfortabelt tøj med, samt et par ekstra sko. 

Toilettaske

Medbring alt du har brug for. Måske trænger din fødder til at blive forkælet efter dagens strabadser. 

Andre ting der er værd at overveje: håndsprit, vandrestave, flåttang, siddeunderlag, Kamera, kikkert