møn_tur_forside.jpg
Oplev det smukkeste af Camønoen

En uforglemmelig 6 dages vandretur i unik natur med overnatning på charmerende Bed & Breakfasts

6 dage

5 overnatninger

Maks 20 km. pr. dag

1. apr - 24. okt

4.195 kr. pr. person

På denne 6 dages vandretur er der masser af tid til at opleve Møn og mærke roen, uden at skulle tænke på det praktiske. Glæd dig til at vandre ad de flotteste strækninger på Camønoen, hvor den danske natur viser sig fra sin mest storslåede og varierede side. Du kommer til at bo på rolige Nyord, ved siden af Østdanmarks største fuglereservat, mærke den landlige idyl i de gamle charmerende landsbysamfund og ikke mindst opleve Høje Møn med dens unikke flora, klinteskovene og den betagende klint.
 

Læs hvad turen byder på

Dag 1. Ankomst i Stege


Du ankommer til Stege og checker ind på et hyggeligt Bed and Breakfast, der ligger lige i hjertet af den charmerende købstad og middelalderby. Kom i god tid og brug eftermiddagen på at spadsere i byens gamle gader, opleve den gamle byport og muligvis en tur på Møns museum. Aftensmaden indtages på en af byens hyggelige restauranter eller caféer.
Dag 2. Stege til Nyord - 14 km


Første dag skal der vandres fra Stege til den unikke ø Nyord hvor du indkvarteres på et hyggeligt Bed and Breakfast i den velbevarede landsby. Øen er omringet af 400 ha strandenge og er Østdanmarks største fugleområde, der sammen med et væld af harer og råvildt skaber et enestående dyreliv.
Dag 3. Nyord til Elmelunde - 20 km


I dag vandres der tilbage til fastlandet og gennem klit- og hedeområder samt den urørte Ulvshale skov. Bagefter vandres der af de snoede landeveje gennem det Mønske agerland til byen Elmelunde, hvor du tages godt imod på en hyggelig pension.
Dag 4. Elmelunde til Busene - 15 km


Der vandres sydover til Hjelm Bugt og langs stranden til Klintholm Havn med det hyggelige maritime miljø. Herfra går turen til Høje Møn, op på bjerget Høvblege for at se den smukke udsigt over det centrale Møn. Du indkvarteres i landsbyen Busene på et gæstgiveri med en af landets bedste udsigter. Den kan du nyde de kommende to aftener, da du skal sove her i to nætter.
Dag 5. Klinten - 8 til 16 km


De seneste dages vandring kulminerer i dag med storslåede udsigter ved Møns Klint, hvor der både vandres ved toppen og foden af klinten. Dagens vandring er en rundtur og længden og sværhedsgraden kan afpasses efter behov. Vi har designet forskellige ture, der på hver sin måde viser det smukkeste af det unikke landskab. Der er mulighed for at tilkøbe en frokostpakke, men der kan også købes frokost på forskellige spisesteder ved klinten. Dagens vandring er typisk mellem 8 og 16 km.
Dag 6. Busene til Klintholm Havn og hjemrejse - 7 km


I dag vandres der retur til Klintholm Havn hvor du kan tage bussen retur til Stege og dermed sættes der punktum for denne vandreferie. Vandringen til Klintholm Havn kan enten foregå langs den sydlige kyst eller retur gennem det kuperede agerland.

Alt dette får du med i pakken

 • 5 nætter på B&B i dobbeltværelse med delt bad (enkeltværelse kan tilkøbes) 

 • Sengelinned og håndklæde

 • 5 x morgenmad/morgenbuffet

 • 3 x frokostpakke 

 • 4 x aftensmad 

 • Bagagetransport (1 stk. pr. person) 

 • Rutekort (sendt som PDF-fil) 

 • Digitalt kort til smartphone (GPX-fil) 

 • Grundige informationer om turen

 • Donation til Den Danske Naturfond 

 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer

 • Aftensmad i Stege

 • Frokost på 5. dag

 • Transport fra Klintholm Havn retur til Stege på turens sidste dag 

Ruten

Værd at vide

Indlogering


Du kommer til at vandre til et nyt overnatningsted hver dag, pånær på dag 5 da du tilbringer to nætter på et vidunderligt B&B nær Klinteskoven. Du overnatter i udgangspunktet i dobbeltværelser med delt bad. Ønskes der overnatning på enkeltværelser kan dette bestilles mod et tillæg (se priser herunder). Ønskes der en ekstra opredning i et dobbeltværelse, kan dette arrangeres til en fordelagtig pris. Sengelinned/håndklæde er inkl. i prisen. De fleste senge af redt for dig, men et af stederne klarer du dette selv ved ankomsten.
Bagagetransport


Turen inkluderer transport af din bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så du kun behøver at gå med en lille dagsrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Der kan transporteres 1 stk. bagage af maks 15 kg per person.
Start og slut


Turen starter i Stege. Ankommer du i egen bil, er der mulighed for at parkere gratis tæt på det første overnatningssted. Ankommer du med bus fra Vordingborg, er der kort gåafstand fra Stege Rutebilsstation til overnatningsstedet.
På turens sidste dag tages bussen retur til Stege, som afgår ca. en gang i timen (ikke inkluderet i prisen).
Pris


Turens pris på 4.195 kr. pr. person er for overnatning i dobbeltværelse. Prisen for en enkeltperson er 5.495 kr.
Ruten og sværhedsgrad


Ruten følger overvejende Camønoen, som er godt afmærket. Dog forekommer enkelte afvigelser og derfor er det nødvendigt at benytte det tilsendte vandrekort. Vandringen foregår ad stier, strande og mindre landeveje, hvor underlaget oftest er solidt. Terrænet er primært fladt under første halvdel af turen, mens sidste halvdel på Høje Møn er kuperet. Især vandringen ved Møns Klint vil være fysisk krævende for de fleste.
Forplejning


Morgenmad/morgenbuffet er inkluderet alle dage (bortset fra ankomstdagen). Frokostpakke er inkluderet på 2., 3., og 4. dag og varierer mellem "smør-selv" og færdiglavede pakker. På 5. dag kan der tilkøbes "smør-selv" pakke fra overnatningsstedet, men der vil være også mulighed for at spise på café eller restaturant under vandringen ved Møns Klint.
Aftensmad er inkluderet alle dage (bortset fra 1. aften i Stege). Nogle af måltiderne vil være "varm-selv retter" af høj kvalitet.
Drikkevarer er eksklusiv, men der vil være et varieret udvalg på alle overnatningssteder.

Bestil vandreferie på Camønoen

Når du har udfyldt bookingformularen, undersøger vi med det samme, om vores samarbejdspartnere har plads på det ønskede tidspunkt. Vi vender tilbage med en endelig bekræftelse på din booking hurtigst muligt.

 

Copyright 2020 © GrønFerie ApS CVR 41441666

Pile Allé 29A, 2000 Frederiksberg

kontakt@groenferie.dk    (+45) 20 77 40 19