møn_tur_forside.jpg
Oplev det smukkeste af Camønoen

En uforglemmelig 6 dages vandreferie i unik natur med overnatning på charmerende Bed & Breakfasts

6 dage (4 vandredage)

5 overnatninger

Maks 21 km. pr. dag

1. apr - 24. okt

4.195 kr. pr. person

På denne 6 dages vandreferie er der masser af tid til at opleve Møn og mærke roen, uden at skulle tænke på det praktiske. Glæd dig til at vandre ad de flotteste strækninger på Camønoen, hvor den danske natur viser sig fra sin mest storslåede og varierede side. Du kommer til at bo på rolige Nyord, ved siden af Østdanmarks største fuglereservat, mærke den landlige idyl i de gamle charmerende landsbysamfund og ikke mindst opleve Høje Møn med dens unikke flora, klinteskovene og den betagende klint.
 

Læs hvad turen byder på

Dag 1. Ankomst i Stege


Du ankommer til Stege og checker ind på et hyggeligt Bed and Breakfast, der ligger lige i hjertet af den charmerende købstad og middelalderby. Kom i god tid og brug eftermiddagen på at spadsere i byens gamle gader, opleve den gamle byport og muligvis en tur på Møns museum. Aftensmaden indtages på en af byens hyggelige restauranter eller caféer.
Dag 2. Stege til Nyord - 14 km


Første dag skal der vandres fra Stege til den unikke ø Nyord hvor du indkvarteres på et hyggeligt Bed and Breakfast i den velbevarede landsby. Øen er omringet af 400 ha strandenge og er Østdanmarks største fugleområde, der sammen med et væld af harer og råvildt skaber et enestående dyreliv.
Dag 3. Nyord til Elmelunde - 21 km


I dag vandres der tilbage til fastlandet og gennem klit- og hedeområder samt den urørte Ulvshale skov. Bagefter vandres der af de snoede landeveje gennem det Mønske agerland til et hyggeligt Bed & Breakfast nær byen Elmelunde. Glæd dig til at bo i et roligt og idyllisk landskab med udsigt over de flotte marker.
Dag 4. Elmelunde til Magleby - 14/18 km


Der vandres østover og efter få kilometer kommer du til stranden som følges i nogle timer. Landskabet ændrer sig og Møns Klint begynder så småt at rejse sig. Ved Liselund vandres der mod Magleby som ligger for foden af Høje Møn. Man kan også vandre en kortere tur på 14 km, hvis benene ønsker det. Du indkvarteres på et hyggeligt B&B med charmerende værelser og venlige værter. Stedet kan du nyde de næste to aftener, da du skal sove her i to nætter.
Dag 5. Klinten - 19 km


De seneste dages vandring kulminerer i dag med storslåede udsigter ved Møns Klint, hvor der både kan vandres ved toppen og foden af klinten. Dagens vandring er en rundtur på 19 km, der viser det smukkeste af det unikke landskab - glæd dig bl.a. til at opleve Jydelejet, Aborrebjerg (Møns højeste punkt), udsigterne ved Klinten, Høvblege og meget andet. Ønskes en kortere tur er der rig mulighed for at afkorte dagens rute.
Dag 6. Hjemrejse


Efter morgenmaden er det nemt at tage bussen tilbage til Stege. Den kører mange gange dagligt direkte fra dit B&B og tilbage til Stege, hvor du kan afhente bilen eller tage det offentlige hjem fra din vandreferie på Møn.

Alt dette får du med i pakken

 • 5 nætter på B&B i dobbeltværelse med delt bad (enkeltværelse kan tilkøbes) 

 • Sengelinned og håndklæde

 • 5 x morgenmad/morgenbuffet

 • 4 x frokostpakke 

 • 4 x aftensmad 

 • Bagagetransport (1 stk. pr. person) 

 • Rutekort (sendt som PDF-fil) 

 • Digitalt kort til smartphone (GPX-fil) 

 • Grundige informationer om turen

 • Donation til Den Danske Naturfond 

 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer

 • Aftensmad i Stege

 • Bustransport fra Magleby retur til Stege på turens sidste dag  (kører hver 1-2 time og koster 15 kr. med rejsekort). 

Ruten

moen map ny1.png

Værd at vide

Indlogering


Du kommer til at vandre til et nyt overnatningsted hver dag, pånær på dag 5 da du tilbringer to nætter på et vidunderligt B&B nær Klinteskoven. Du overnatter i udgangspunktet i dobbeltværelser med delt bad. Ønskes der overnatning på enkeltværelser kan dette bestilles mod et tillæg (se priser herunder). Ønskes der en ekstra opredning i et dobbeltværelse, kan dette arrangeres til en fordelagtig pris. Sengelinned/håndklæde er inkl. i prisen. De fleste senge af redt for dig, men et af stederne klarer du dette selv ved ankomsten.
Bagagetransport


Turen inkluderer transport af din bagage fra overnatningssted til overnatningssted, så du kun behøver at gå med en lille dagsrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Der kan transporteres 1 stk. bagage af maks 15 kg per person.
Start og slut


Turen starter i Stege. Ankommer du i egen bil, er der mulighed for at parkere gratis tæt på det første overnatningssted. Ankommer du med bus fra Vordingborg, er der kort gåafstand fra Stege Rutebilsstation til overnatningsstedet.
På turens sidste dag tages bussen retur til Stege, som afgår hver 1-2 time (ikke inkluderet i prisen).
Pris


Turens pris på 4.195 kr. pr. person er for overnatning i dobbeltværelse. Prisen for en enkeltperson er 5.495 kr.
Ruten og sværhedsgrad


Ruten følger overvejende Camønoen, som er godt afmærket. Dog forekommer enkelte afvigelser og derfor er det nødvendigt at benytte det tilsendte vandrekort. Vandringen foregår ad stier, strande og mindre landeveje, hvor underlaget oftest er solidt. Terrænet er primært fladt under første halvdel af turen, mens sidste halvdel på Høje Møn er kuperet. Især vandringen ved Møns Klint vil være fysisk krævende for de fleste.
Forplejning


Morgenmad/morgenbuffet er inkluderet alle dage (bortset fra ankomstdagen). Frokostpakke er inkluderet på alle vandredage og varierer mellem "smør-selv" og færdiglavede pakker.
Aftensmad er inkluderet alle dage (bortset fra 1. aften i Stege). Et af måltiderne vil være en "varm-selv ret" af høj kvalitet. Drikkevarer er eksklusiv, men der vil være et varieret udvalg på alle overnatningssteder. Har du allergier eller er vegetar/veganer skal du oplyse dette ved din bookingforespørgsel.

Bestil vandreferie på Camønoen

Opdatering, juni 2021: Vi har desværre lukket for bookinger på ubestemt tid.